marjakaitaniemi.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
25.05.2021

Viimeinen hetki vedota Pohjavedenpuiston puolesta

Järjestimme viime sunnuntaina pienimuotoisen mielenilmauksen Vuosaaren metsien puolesta Pohjavedenpuistossa. Pohjavedenpuisto on itsekin uhattuna Meri-Rastilan itäosan asemakaavoituksen takia. Puisto on suosittu virkistysalue, jossa ulkoilevat niin paikalliset asukkaat, päiväkotiryhmät kuin koululuokatkin. Sen pohjoisosa on luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokasta METSO II -luokiteltua metsää. Lähiviikkoina Helsingin kaupunginhallitus ja -valtuusto päättää siitä, hakataanko puiston pohjoisosa rakennustyömaan alta.

Pitkäaikainen Pohjavedenpuiston suojelija Helena Saarikoski oli järjestänyt sunnuntai-illaksi tutustumiskävelyn Vuosaaren uhattuina oleviin puistoihin. Kokoonnuimme ennen kävelyä kuvaamaan videolle paikallisten asukkaiden terveisiä kaupunginvaltuustolle, ennen kuin se päättää kaavasta. Vasemmiston kuntavaaliehdokkaista paikalla olivat minun lisäkseni Maija Karhunen ja Arvind Ramachandran. Oli myös hienoa tavata Helena Saarikoski ja Päivi Istala, jotka ovat todella kokeneita Vuosaaren luonnon puolustajia! Helena on Asukkaiden Helsinki -yhteislistan ehdokas kuntavaaleissa. Lisäksi mielenilmauksen järjestäjistä Jussi Pakarinen on Ympäristöliike Helsingin ehdokas.

Koronan takia emme pystyneet järjestämään suurempaa mielenosoitusta, mutta tällaisella minikokoonpanollakin päättäjät saivat vuosaarelaisilta selkeitä viestejä:

Lähimetsä on meille tärkeä. Vuosaaren metsät ovat rajalliset – ei hakkuita! Lähiluonto = hyvinvointi. Itä meidän, metsä lasten. Ihmisten hyvinvointi on tärkeämpi kuin sijoittajien raha. Lähiluonto on sydämen asia. Lähiluonto kuuluu kaikille.

Pääset katsomaan videon Pohjavedenpuistossa kuvatusta ihmisketjusta viesteineen klikkaamalla tästä (linkki).

Sunnuntaisen tempauksen lisäksi viesti on lähdössä kaupungin päättäjille myös runoteoksen muodossa. Outi-Illuusia Parviainen ei tänään päässyt paikalle esittämään upeaa Tuu katsomaan metsää -teostaan, mutta sen voi katsoa ja kuunnella täällä (linkki).

Täältä pääsee lukemaan Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen tuoreen lausunnon Meri-Rastilan itäosan asemakaavasta (linkki).

Nyt on viimeinen mahdollisuus yrittää vaikuttaa kaupunginvaltuutettuihin, että Pohjavedenpuisto rajattaisiin pois Meri-Rastilan täydennysrakentamisen paikoista! Täältä löytyy valtuutettujen nimet ja yhteystiedot (linkki).

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

17.06.2021

Varavaltuutettu Kaitaniemi kiittää

14.06.2021

Helsingin luonto tarvitsee suojelijoita

07.06.2021

Helsingin on tehtävä itselleen selväksi, mikä on Helenin omistuksen tavoite