marjakaitaniemi.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
10.02.2021

Sinnikkyys palkitaan, myös ilmastotyössä

Kun on tehnyt pitkään töitä ilmastonmuutoksen hillinnän parissa, niin aika usein tuntuu, että asiat tapahtuvat ihan liian hitaasti. Viime viikolla julkaistiin Suomen Tuulivoimayhdistyksen tuoreimmat tuulivoimatilastot. Rajasin huvikseni tuon tuotannon kehityksestä kertovan kuvan alkamaan vuodesta 2007. Sinä vuonna aloitin työt ilmasto- ja energiapoliittisessa asiantuntijana WWF:llä.

Kävin ensi töikseni muun muassa kertomassa päättäjille, että Suomessa on hyvät olosuhteet tuulivoiman rakentamiselle, ja sitä pitäisi edistää laatimalla tuuliatlas, eli kartta, josta näkee, miten kovaa missäkin päin Suomea tuulee. Tuuliatlas sittemmin laadittiin ja tuulivoimaa alettiin tukea myös syöttötariffilla. Helposti tämä ei tapahtunut. Erään kansanedustajan sanat muistan edelleen, vaikka tapaamisesta eduskuntatalon kuppilassa on melkein 15 vuotta: ”Kuule tyttö, tuulivoimasta ei koskaan tule Suomessa oikeaa sähköntuotantomuotoa.”
Tänään katson tuota viime viikolla julkaistua kuvaa, ja kiitän itseäni, etten uskonut kansanedustajaa. Kyllä se maailma muuttuu, kun sitä muutetaan. 

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

17.06.2021

Varavaltuutettu Kaitaniemi kiittää

14.06.2021

Helsingin luonto tarvitsee suojelijoita

07.06.2021

Helsingin on tehtävä itselleen selväksi, mikä on Helenin omistuksen tavoite