marjakaitaniemi.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
17.04.2021

Rahoitusta koulutuksen tasa-arvoon

Tässä on iso syy siihen, miksi puolueeni on Vasemmistoliitto: Opetusministeri Jussi Saramo on juuri myöntänyt 67,8 miljoonaa euroa tasa-arvorahoitusta varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa ja laatua edistäviin toimenpiteisiin. Poliittisilla päätöksillä voidaan edistää ihmisten yhdenvertaisuutta, jos siihen on tahtoa.

Tuskin kukaan nykyään ainakaan julkisesti on eri mieltä sen periaatteen kanssa, että jokainen ihminen on samanarvoinen riippumatta esimerkiksi siitä, minkälaiseen perheeseen on sattunut syntymään. Eriarvoisuus kuitenkin näkyy suomalaistenkin elämässä monella tavalla. Käytännössä me ihmiset emme ole hoitaneet asioitamme niin, että olisimme yhdenvertaisessa asemassa keskenämme.

Muun muassa koulujen oppimistuloksissa on eroja sen perusteella, miten rikkaita tai köyhiä ihmisiä alueella asuu. Ja tämän eriarvoisuuden torjumiseen opetusministerimme Jussi Saramo juuri myönsi 67,8 miljoonaa euroa rahoitusta! Rahat kohdennetaan juuri niille alueille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Esi- ja perusopetuksessa tasa-arvorahoitusta voidaan käyttää opettajien palkkaamiseen samanaikaisopettajiksi, ryhmien jakamiseen tai jakotunteihin sekä avustajien palkkaamiseen. Varhaiskasvatuksessa rahaa voidaan käyttää lisähenkilöstön palkkaamiseen ja lapsiryhmien kokojen pienentämiseen. Lisäksi tehostetaan lapsen varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen järjestämisen kannalta välttämätöntä ja riittävän varhaista tukea.

Näin tehdään oikeudenmukainen Suomi kaikille, ei harvoille. Yksi päätös kerrallaan.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

17.06.2021

Varavaltuutettu Kaitaniemi kiittää

14.06.2021

Helsingin luonto tarvitsee suojelijoita

07.06.2021

Helsingin on tehtävä itselleen selväksi, mikä on Helenin omistuksen tavoite