marjakaitaniemi.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
28.03.2021

Nepsyille varhaista tukea

Ystväi lähetti eilen linkin Ylen uutiseen, jonka mukaan joka neljäs ADHD-diagnoosin saanut lapsi otetaan jossain vaiheessa huostaan ja sijoitetaan lastenkotiin tai muuhun kodin ulkopuoliseen asumisjärjestelyyn. Siis JOKA NELJÄS. Luku on aivan järjetön. Pääsi yllättämään, vaikka olen pitkään tiennyt, miten pahassa väliinputoajan asemassa nepsylapset perheineen ovat yhteiskunnassamme.

Omassa lähipiirissäni on nopeasti laskettuna ainakin neljä nepsyperhettä, ja kaikilla tarvittavan tuen saaminen on ollut uskomattoman vaikeaa. Helsingissä esimerkiksi erityishuolto-ohjelman saamiseen vaaditaan lain vastaisesti kehitysvammadiagnoosi, jolloin vaikeastikin oireilevat nepsylapset jäävät ilman apua.

Erityisen irvokasta tämä on siksi, että toimiva varhainen tuki olisi tietysti sekä lapselle että yhteiskunnalle tuhat kertaa parempi kuin huostaanotto ja tuon uutisen kaltaiset sydäntäsärkevät tarinat.

Vastasin linkin lähettäneelle ystävälleni, että jos joku olisi kertonut minulle kaksikymmentä vuotta sitten, miten Suomi kohtelee erityislapsiaan, en olisi uskonut. Pystyisimme kyllä parempaan.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

17.06.2021

Varavaltuutettu Kaitaniemi kiittää

14.06.2021

Helsingin luonto tarvitsee suojelijoita

07.06.2021

Helsingin on tehtävä itselleen selväksi, mikä on Helenin omistuksen tavoite