marjakaitaniemi.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
05.01.2021

Miksi Marja?

Tärkein motivaationi politiikan tekeminen on toimia äänitorvena niille, joiden ääntä ei päätöksenteossa yleensä kuulla. Nuorempana ajattelin tätä erityisesti luonnonsuojelun näkökulmasta. Saimaannorppa ei pysty puhumaan tiukemman ilmastopolitiikan puolesta, mutta minä pystyn. Ilmastonmuutos kohtelee myös ihmisiä epäreilusti. Globaalisti ilmastonmuutos tekee jo valmiiksi haastavissa oloissa asuvien ihmisten elämästä entistäkin tukalampaa. Myös Suomessa ihmiset…

Tärkein motivaationi politiikan tekeminen on toimia äänitorvena niille, joiden ääntä ei päätöksenteossa yleensä kuulla. Nuorempana ajattelin tätä erityisesti luonnonsuojelun näkökulmasta. Saimaannorppa ei pysty puhumaan tiukemman ilmastopolitiikan puolesta, mutta minä pystyn. Ilmastonmuutos kohtelee myös ihmisiä epäreilusti. Globaalisti ilmastonmuutos tekee jo valmiiksi haastavissa oloissa asuvien ihmisten elämästä entistäkin tukalampaa. Myös Suomessa ihmiset ovat eriarvoisessa asemassa sen suhteen, miten ilmastonmuutoksen vaikutukset ja päästövähennysten kustannukset jakautuvat. Jos minä saisin päättää, poliittisissa päätöksissä huomioitaisiin se, miten se vaikuttaa ihmisten eriarvoisuuteen ja luontoon.

Nykyään ajattelen norppien lisäksi edustavani myös esimerkiksi kaikkia niitä uupuneita erityislasten vanhempia, jotka eivät itse jaksa puolustaa oikeuksiaan. Olinhan vähän aikaa sitten itsekin yksi heistä. Olin todella yllättynyt tajutessani, että Helsingissä vammaispalveluista joutuu taistelemaan, vaikka oikeus niihin olisi selkeästi lakiin kirjattu. Henkilökohtaiset avustajat päiväkodissa, koulussa ja vapaa-ajalla, kuljetuspalvelut, erityishuolto-ohjelmat, omaishoidon tuki ja lakisääteiset vapaapäivät… Kaikissa näissä helsinkiläiset perheet joutuvat tekemään valituksia ja nostamaan oikeusjuttuja kaupunkia vastaan. Eivät joutuisi, jos minä saisin päättää.

Ja koska itse olen sairastanut monta masennusjaksoa, erityisesti mielenterveyspalvelut ovat sydäntäni lähellä. Olen hakenut julkisesta terveydenhuollosta apua masennukseen ja paniikkihäiriöön sitä saamatta. Koska olen hyväosainen, olen pystynyt hoidattamaan itseäni yksityisellä sektorilla. Kaikki eivät ole näin onnekkaita. Jos minä saisin päättää, helsinkiläisten ei tarvitsisi taistella saadakseen hoitoa sairauksiinsa.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

17.06.2021

Varavaltuutettu Kaitaniemi kiittää

14.06.2021

Helsingin luonto tarvitsee suojelijoita

07.06.2021

Helsingin on tehtävä itselleen selväksi, mikä on Helenin omistuksen tavoite