marjakaitaniemi.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
23.01.2021

Lääkäriin pitää päästä kun tarvii

Terveisiä Vuosaaresta! Hesarissa on tänään anonyyminä kirjoittavan lääkärin mielipidekirjoitus perusterveydenhuollon tilasta Helsingissä, esimerkkinä Vuosaari. Linkkaan tekstin tähän, vaikka se varmaan näkyy vain lehden tilaajille. Tässä nimittäin kiteytyy iso syy sille, miksi itse olen ehdolla: lääkäriin ei pääse, vaikka hoitoa tarvitsisi. Ja jos yhden ajan vastaanotolle saa varattua, niin hoidon jatkuvuus ei ole mitenkään taattu.

Kirjoittaja kuvaa, miten lääkäreiden ja hoitajien työolot ovat kaupungin terveyskeskuksissa niin huonot, että työtä ei kertakaikkiaan pysty tekemään kunnolla. Potilaan kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen ja laadukkaan hoidon varmistamiseen ei ole aikaa.
”Ei ole sattumaa, että pahin osaajapula on nimenomaan Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa, jossa uusi THK-malli on ollut pisimpään käytössä. Työtä ei pysty enää tekemään lääkärinvalan edellyttämällä tavalla. Kokeneet tekijät lähtevät pois, eikä mikään rekrytoinnin määrä voi palauttaa menetettyä pääomaa”, kirjoittaa lääkäri.
Eihän tämän näin pitäisi olla. Tällä hetkellä Helsinki suunnittelee rakentavansa viisi uutta ”THK-keskusta” Vuosaaren malliin. Moni vuosaarelainen on jo siirtänyt oman asiointinsa paremmin toimiviin terveyskeskuksiin, kuten Myllypuroon. Mihin sitten siirrytään, jos kaikkialla on yhtä vaikea päästä hoitoon kuin Vuosaaressa?

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

17.06.2021

Varavaltuutettu Kaitaniemi kiittää

14.06.2021

Helsingin luonto tarvitsee suojelijoita

07.06.2021

Helsingin on tehtävä itselleen selväksi, mikä on Helenin omistuksen tavoite