marjakaitaniemi.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
05.01.2021

Kuka Marja?

Olen vuosaarelainen perheenäiti, energia-alan asiantuntija ja filosofian maisteri. Politiikassa minulle tärkeimpiä teemoja ovat ilmastonmuutos ja ihmisoikeudet. Opiskelutaustani on Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa. Pääaineeni oli ympäristönsuojelutiede, sivuaineina ympäristöekonomia ja valtio-oppi. Erikoistuin jo opinnoissani ilmastonmuutoksen hillintään. Työurani alkoi ympäristöjärjestö WWF:ssä ilmasto- ja energiapoliittisena asiantuntijana. Sen jälkeen toimin Satu Hassin erityisavustajana…

Olen vuosaarelainen perheenäiti, energia-alan asiantuntija ja filosofian maisteri. Politiikassa minulle tärkeimpiä teemoja ovat ilmastonmuutos ja ihmisoikeudet.

Opiskelutaustani on Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa. Pääaineeni oli ympäristönsuojelutiede, sivuaineina ympäristöekonomia ja valtio-oppi. Erikoistuin jo opinnoissani ilmastonmuutoksen hillintään.

Työurani alkoi ympäristöjärjestö WWF:ssä ilmasto- ja energiapoliittisena asiantuntijana. Sen jälkeen toimin Satu Hassin erityisavustajana Euroopan parlamentissa sekä Itämeren suojelun parissa ympäristöministeriössä. Viimeiset kahdeksan vuotta olen toiminut uusiutuvan energian alalla, ensin projektipäällikkönä ja nykyään johtajana.

Minulla on kaksi lasta ja kaksi kania. Lapsistani toinen on vaikeavammainen, mikä on tuonut perhe-elämään oman sävynsä. Harhailin erityislapsen saatuani vuosia tutkimusten, sairaalajaksojen ja kuntoutuskokousten viidakossa, ja yllätyin siitä, miten yksin perhe jätetään silloin kun tukea eniten tarvitsisi. Olen myös vuosien varrella sairastunut useamman masennukseen, ja todennut, että apua ei silloinkaan saa, jos siitä ei jaksa taistella.

Monipuolisesta taustastani on hyötyä politiikassa. Olen työskennellyt julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla. Osaan johtaa projekteja ja sovittaa yhteen erilaisia näkökulmia. Tiedän, että tulosten saavuttaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja yhteistyökykyä.

 

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

17.06.2021

Varavaltuutettu Kaitaniemi kiittää

14.06.2021

Helsingin luonto tarvitsee suojelijoita

07.06.2021

Helsingin on tehtävä itselleen selväksi, mikä on Helenin omistuksen tavoite