marjakaitaniemi.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
01.05.2021

Hauskaa vappua!

Vapun juhlinta tapahtuu tänä vuonna tietysti kotona, niin kuin kaikki muukin tällä hetkellä. Vappujuhlat alkavat klo 12 Vasemmistoliiton Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla.

Vappuna liputetaan suomalaisen työn puolesta. Tiesitkö, että kunta-alalla työskentelee yli 400 000 henkilöä? Kunnilla on siis erinomaiset mahdollisuudet parantaa työntekijöiden asemaa omilla toimillaan.

Jokaisella on oikeus voida hyvin työssään. Työhyvinvoinnin parantamisessa parhaita asiantuntijoita ovat työntekijät itse. Työolot on järjestettävä niin, että esimerkiksi taukoja pääsee pitämään myös oikeasti eikä vain paperilla. Perhe-elämän ja työnteon yhdistämisen on oltava mahdollista, myös erityislasten vanhemmille. Epäasialliseen käytökseen ja häirintään on puututtava heti, kun sitä havaitaan.

Valtaosa kuntien työntekijöistä on naisia. Tasa-arvon edistäminen työpaikoilla onkin kunnan tärkeimpiä tehtäviä työnantajana. Kunnissa on otettava käyttöön tasa-arvosuunnitelmat, ja palkkatasa-arvon toteutumista on seurattava tarkasti. Yhdenvertaisuutta pitää edistää työpaikoilla myös laajemmin mm. ottamalla käyttöön anonyymi rekrytointi.

P.S. Jos et ole vielä lähtenyt ehdolle kuntavaaleissa, mutta haluat edistää vaikkapa kunnan työntekijöiden asioita kunnassasi, niin nyt alkaa olla viimeinen hetki ilmoittautua ehdokkaaksi! Täältä pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen (linkki). Tervetuloa mukaan!

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

17.06.2021

Varavaltuutettu Kaitaniemi kiittää

14.06.2021

Helsingin luonto tarvitsee suojelijoita

07.06.2021

Helsingin on tehtävä itselleen selväksi, mikä on Helenin omistuksen tavoite