marjakaitaniemi.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
29.03.2021

Leikkaukset näkyvät koulujen arjessa

Koulutusleikkaukset Helsingissä ovat todellisuutta. Siitä huolimatta, että kaupungin suurimpien puolueiden edustajat ovat viime aikoina julkisuudessa toistelleet, että koulujen rahoitusta tämän vuoden budjettiin oikeastaan lisättiin.

Helsingin opettajien ammattiyhdistyksen Facebook-sivulta (linkki) löytyy paljon todella karuja kuvauksia siitä, mitä on opettajan arki Helsingissä. Jopa oppimateriaaleista lähtien: jos opettaja haluaa kasvattaa oppilaiden kanssa rairuohoa, hän tuo tarvikkeet kotoa.

Lisäksi opettajien havainnot sopivat yhteen meidän erityislasten vanhempien havaintojen kanssa: säästöt heikentävät tukea tarvitsevien oppilaiden asemaa entisestään. Opettaja kertoo:

”Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan säästöt kohdistuvat pääasiassa eriasteista tukea tarvitseviin oppilaisiin. He eivät saa riittävää tukea kehittyäkseen ja oppiakseen parhaalla mahdollisella tavalla, jos koulunkäyntiavustajille ei palkata sijaisia, tukiopetus- ja jakotunteja sekä samanaikaisopetusta/resurssiopettajia vähennetään ja luokka- sekä ryhmäkokoja kasvatetaan.”

Vuoden 2021 budjettia ei hyväksytty Helsingin kaupunginvaltuustossa joulukuussa yksimielisesti, vaan sitä kannattivat suurista puolueista kokoomus, vihreät ja sdp. Enemmistökokoonpanossa olivat pienistä puolueista mukana Rkp ja nyt-liike. Vasemmistoliitto taas vastusti leikkauksia (linkki).

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

17.06.2021

Varavaltuutettu Kaitaniemi kiittää

14.06.2021

Helsingin luonto tarvitsee suojelijoita

07.06.2021

Helsingin on tehtävä itselleen selväksi, mikä on Helenin omistuksen tavoite